Huidoneffenheden

Meestal worden we geboren met een mooi zacht babyvelletje. Naarmate jaren verstrijken en we ouder worden en de zon haar o zo heerlijk maar  ook zo vernietigende werk heeft gedaan, dan ineens lijken vanuit niets de plekken, bobbels en vlekken tevoorschijn te komen op onze huid. Daarbij zorgt onze westerse levenswijzen met gewoontes als roken, teveel eten, te weinig beweging ,de anticonceptiepil  en ons klimaat ook voor nogal wat huidproblemen. Kortom , zijn we de dertig eenmaal gepasseerd, dan zien we ze onherroepelijk komen, de plekken  en vlekken op gezicht en lichaam. Meestal zijn ze volstrekt onschuldig maar ze worden wel als kosmetisch storend ervaren. Tegenwoordig is daar veel aan te doen. Je kunt naar de dermatoloog of plastisch chirurg. Die snijdt het weg en klaar is Kees. Maar ja, je krijgt er wel een litteken voor terug. Als de betreffende plek als kosmetisch storend wordt ervaren , wil je natuurlijk dat je daarna helemaal niets meer ziet en je er niet een litteken voor in de plaats krijgt. Niet altijd is de chirurg en dermatoloog nodig. De gespecialiseerde schoonheidsspecialist kan de plek weghalen zonder achterlating van een litteken. Er kont namelijk geen mes aan pas.

Heeft u last van huidoneffenheden als bloedblaartjes , vetbultjes, pigmentvlekken, couperose, gerstekorrels  of een fibroom? Dan kunt u bij ons terecht voor een gespecialiseerde Apilus (noemer een op de markt) behandeling. We zijn gespecialiseerd en gecertificeerd voor deze vorm van behandeling  door Instituut NEM. Bij twijfel over de aard van de aandoening verwijzen wij u naar uw huisarts  of dermatoloog.

Huidoneffenheden die behandeld kunnen worden met thermocoägulatie.

Huidaandoening Naald en techniek Definitie
Telangiectasieën
Telangiectasieen
K2/K3/K4MicroFlash methode Permanente verwijding van de capillaire, zichtbaar door de epidermis. Het verschijnen van telangiectasieën kan een voorstadium zijn van rosacea.
Spinnaevi
Spinnaevi
K2/K3MicroFlash methode Permanente verwijding van de capillaire.
In het midden een rode vlek met rondom telangiectasieën. De vorm lijkt op een spinnetje. De Spinnaevi komt vaak voor in het gelaat.
Cherry Angioma, Bloedblaartje
Cherry-Angioma
K2/K3MicroFlash methode Kleine permanente verwijding van de capillaire die een helder rood vlekje veroorzaakt. De diameter is zo klein, dat de Cherry Angioma bijna niet zichtbaar is.
Mature Angioma of Campell Spot, verheven bloedzakje
Mature-Angioma
K3/K4/k5Langzame thermolyse Permanente verwijding van de capillairen die gevormd worden tot een bloedzakje. Dit bloedzakje is meestal verheven.
Strawberry Mark of Haemangioom
Haemangioom
K3/K4/K5Langzame thermolyse Verheven, paarsachtig/ rood letsel. Verschijnt bij de geboorte en vermindert of verdwijnt vaak na enkele jaren
Milia
Milia
K2/K3MicroFlah techniek Milia of gerstekorrels zijn wit/gele, onschuldige bultjes die op iedere leeftijd kunnen voorkomen. Men vindt ze vooral rondom de ogen, de wangen en het voorhoofd.
Molluscum Pendulum/ Steelwrat
Steelwrat
K3/K4/K5Langzame thermolyse Kleine, rond vormsel van zacht weefsel dat vast zit aan de huid met een steeltje. Komen vaak voor op de oogleden, in de nek/hals, de oksels, de lies en de borstkas.
Skin Tag
SkinTag
K3/K4/K5Langzame thermolyse Kleine, zachte, verheven huidoneffenheden met een normale of licht-gepigmenteerde kleur. Komen vaak voor in de nek/hals, aan de buitenkant van de romp.
Hyperpigmentatie
Hyperpigmentatie
K3/K4/K5Langzame thermolyse Resultaat van een lokale verandering van de huid, veroorzaakt door ongecontroleerde groei van melanine.Hyperpigmentatie kan over het gehele lichaam worden aangetroffen.