VPL Behandelingen

Wilt u ook graag van uw ongewenste haargroei af? Geen stoppeltjes of ingegroeide haartjes meer, nooit meer scheren, harsen of epileren. Of heeft u last van couperose, pigmentvlekken, acne of rimpeltjes? De NORA VPL biedt u een totaaloplossing voor al deze ‘ongemakken’.

Welk effect heeft licht op de huid?

Lichtstralen bestaan uit energie. Zwarte objecten absorberen deze energie, terwijl witte objecten alle energie weerkaatsen. Door de absorptie van alle energie wordt een zwart object daarom warm. Tijdens de behandeling met de NORA VPL wordt er een zeer intensieve lichtstraal op de huid geprojecteerd. Doordat haren met pigment de energie van dit licht absorberen worden ze warm. Wanneer een haar in de groeifase is, wordt het gehele haarzakje inclusief de haarwortel definitief vernietigd.

Wat maakt een VPL behandeling zo bijzonder?

Vroeger waren behandelingen nog gebaseerd op laser; het vervolg hierop waren de IPL (Intensed Pulsed Light) systemen. Inmiddels is er een derde generatie apparatuur ontstaan in de vorm van VPL (Variabel Pulsed Light), die de huid op een veiligere en prettigere manier behandelt met zo min mogelijk neveneffecten. VARIABLE PULSE LIGHT TECHNOLOGIE Omdat een donkere huid ook energie van de lichtstraal absorbeert, kan met conventionele laser en IPL systemen de huid worden beschadigd. De NORA maakt gebruik van VPL (Variabel Pulsed Light). Hierbij bestaat een lichtflits uit meerdere pulsen waardoor de huid tussentijds kan afkoelen en dus niet zal verbranden. Ook een donkere huid niet!

Welke huid- en haartypen kunnen behandeld worden?

De NORA VPL behandelt bijna alle haar- en huidtypen van vrouwen en mannen. Voor iedere persoon zal een individueel, specifiek behandelplan worden opgesteld.

Wanneer zie ik resultaat bij haarverwijdering?

Dit hangt af van het huid- en haartype en het gebied dat behandeld wordt. Resultaten zullen zichtbaar worden na een aantal behandelingen, verspreid over een aantal maanden. Dit wordt veroorzaakt door de haargroeicyclus. Bij uw eerste consult wordt dit met u besproken. Bij een huidverjongende behandeling ziet u na één behandeling al dat de huid verstevigd is en rimpeltjes verminderen, maar er zijn meerdere behandelingen nodig om dit resultaat te optimaliseren. Kleine haarvaatjes, een lichte vorm van acne en pigmentvlekjes kunnen na één behandeling al verdwenen zijn, maar vaak heeft u voor een groter oppervlak of grotere vaatjes of vlekjes meerdere behandelingen nodig. Deze behandeling mag om de vier weken herhaald worden.

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen?

  • Geen zon en/of zonnebank 4-7 dagen na de behandeling en 4 weken voor de behandeling.
  • Bescherm uw huid met een sunblock (minimaal factor 30) gedurende de gehele kuur en een maand na de laatste behandeling.
  • Één dag geen make-up gebruiken als het gezicht is behandeld.
  • Één dag geen geparfumeerde zeep gebruiken. Gebruik producten voor de gevoelige huid om het gezicht te reinigen.
  • Geen sauna op dezelfde dag of de dag na de behandeling.
  • Geen nauw aansluitende kleding dragen.
  • Na ontharing de haren er niet uittrekken, deze vallen er vanzelf uit na een paar dagen.
  • Tijdens een ontharingskuur mag u tussendoor de haren niet meer harsen, epileren of elektrisch epileren.
  • Scheren of knippen mag wel.